Marţi, 23/Oct/2018, 15:34
Bine aţi venit Vizitator

Eddy Motors

Sfaturi si idei! - Forum

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » General » Sfaturi si idei! » Sfaturi si idei! (Topic pentru dat sfaturi si idei!)
Sfaturi si idei!
ratData: Sâmbătă, 10/Dec/2011, 17:04 | Mesaj # 1
Owner
Grup: Administratori
Mesaje: 4
Reputaţie: 32767
Status: Offline
Aici puteti posta orice sfat sau idee!
Va rugam sa aveti seriozitate privire la sfaturile si ideeile ce le veti posta.

Va multumim, Echipa Eddy Motors!
 
editraxlerData: Vineri, 17/Feb/2012, 10:57 | Mesaj # 2
V.I.P.
Grup: Moderatori
Mesaje: 10
Reputaţie: 150
Status: Offline
Un sfat pentru alegerea corecta a uleiurilor de motor:
Prin ce anume difera aceste instructiuni de altele ? Demersul nostru se bazeaza pe pragmatism. Materialul este realizat astfel incat informatia sa fie insusita usor si sa conduca la rezultate concrete. Materialul este o sinteza a cerintelor organismelor internationale din domeniul lubrifiantilor si a celor emise de constructorii mijloacelor de transport.

Notiunile despre lubrifianti sunt destul de complexe si nu toti clientii inteleg semnificatia cuvintelor si cifrelor inscrise pe bidoane.

Practica arata ca in majoritatea cazurilor, clientii cer ca uleiul sa aiba un anumit grad SAE, de exemplu 10W40, pentru ca masina e de 10 ani. Si aici se produce prima omisiune deoarece la alegerea corecta a unui lubrifiant trebuie luate in considerare cel putin 3 criterii: 1) gradul SAE, 2) Norma europeana ACEA, 3) standardul american API.
Exista insa specificatii ale constructorilor de motoare ( de exemplu VW.01 ), care au o importanta primordiala in raport cu celelalte criterii.
Nu toti constructorii de automobile au standarde pentru uleiuri asa cum are VW, Mercedes, BMW, GM, Renault, PSA ( Peugeot, Citroen ), Ford, Suzuki,Yamaha,Husqvarna,Ktm … .Pentru un sfat corect, va rugam sa va adresati echipei distribuitorului de uleiuri.Nu in ultimul rand, in alegerea uleiului trebuie avut in vedere formula uleiului ( de exemplu - tehnologia Low SAPS ), procentul de de sintetic sau semisintetic, daca uleiul este omologat, adica aprobat oficial de catre constructorul motorului. Daca pe bidonul de ulei exista cuvantul Homologation urmat de un standard, de exemplu VW 505.01. aceasta inseamna ca uleiul a fost trimis la VW, acolo a fost supus diferitelor teste si a obtinut aprobarea pentru PD ( pompa duza ), aceasta inseamna automat, ca este un produs de o calitate exceptionala.
Va rugam, retineti un aspect : Dupa anul 2000 producatorii de automobile au formulat cerinte foarte stricte pentru uleiuri, exprimate prin standarde tehnologice foarte ridicate.
De exemplu uleiul cu standardul Diesel VW 505.00 - este absolut gresit sa fie folosit la PD
( pompe duze ) care cere norma VW 505.01. Folosirea Unui ulei cu o clasa de calitate inferioara, necorespunzator cu specificatia ceruta de constructor, de exemplu a semisinteticului SAE 10W40, poate sa duca la o accelerare foarte mare a uzurii motorului indiferent de argumente referitoare la varsta motorului si consumul de ulei ( la motoarele mai vechi, consumul de ulei este mai mare daca se foloseste un ulei sintetic in loc de semisintetic ). La un motor corect din punct de vedere tehnic, consumul de ulei este un indiciu al faptului ca uleiul nu a fost ales corect. Cea mai mare greseala este sa se aleaga uleiul numai dupa clasa de vascozitate.
Abordarea corecta pentru automobilele moderne fabricate dupa anul 2000, incepe cu alegerea specificatiei producatorului, iar aceasta este strans legata de standardele europene, americane si de gradul de vascozitate.
In acest ghidul de lubrifiere YACCO veti gasi rezultatul final, care este o combinatie a factorilor enumerati mai sus, pentru cele mai populare masini, veti gasi care este uleiul potrivit, care corespunde tuturor acestor cerinte enumerate mai sus, fara sa aveti nevoie de cunostinte tehnice si fara sa fie necesara o decodificare.
 
Forum » General » Sfaturi si idei! » Sfaturi si idei! (Topic pentru dat sfaturi si idei!)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Mini-chat
500
Formularul pentru autentificare
Logare:
Parola:
Coşul de cumpărături
Coşul de cumpărături este gol
Statistici
| Copyright rat © 2011 - 2018 |